Betöltés...

A kiscica kiválasztásáról pár szó

Zárt tenyészet vagyunk, ami annyit jelent, hogy nálunk nincs lehetőség arra, hogy látogatás alapján válasszátok ki a kiskedvenceteket vagy cicasimogatásra, látogatásra elgyertek hozzánk.Ennek több oka is van, amit most kifejtek több pontban:

- Az egyik legfontosabb ok, az egészségügyi, ami miatt ehhez nem járulhatok hozzá a cicáim érdekében. Egy tenyészetben nagyon fontos a higiénia betartása, a kórokozók távoltartása, hiszen a babacicáknak csak lassan, idővel alakul ki és erősödik meg az immunrendszerük. Nagyon könnyen megbetegedhetnek. A sok macskalátogató bármilyen kórokozót behozhat a tenyészetbe, akár a ruháján, kezén, stb és én ezt a kockázatot nem vállalhatom. A cicáim egészsége a legfontosabb számomra.

- A második fontos ok, hogy hatalmas stresszt okoz minden cicának (még a felnőtt macskáknak is) ha idegenek jönnek, akaratuk ellenére simogatják őket, idegen hangokat hallanak, a szagok (akár más állatok szagát is érezhetik rajtatok), a babacicákra nézve mégnagyobb stressz ez, a féltő anyacicáról már nem is beszélve.

- A harmadik ok, ami szintén nem egy elhanyagolható tény, hogy egy tenyésztőnek rengeteg munkája van a tenyésztésben (van aki még a tenyésztés mellett dolgozik mást is) és tényleg kevés szabadidővel rendelkezik. És az ő otthona, pont úgy ahogy a Tiéd, egy privát szféra, nem átjáróház. Te sem szívesen fogadnál nap mint nap látogatókat, idegeneket, te sem szívesen terveznéd meg minden napodat mások igényeihez igazodva. Ahogy te szívesen eljönnél cicázni, úgy sok más ember rajtad kívül is. Nem szólhat egyetlenegy tenyésztő élete sem arról, hogy nap mint nap idegeneket kerülget a saját otthonában.

- Egy utolsó érvelés még, hogy mi tenyésztők pont így, fotó és videó alapján szoktunk macskát választani. A távolság (akár több ezer km-re lévő tenyészetből) és a fentebb felsorolt okok miatt sem tudnánk másképp választani.

A kiscica kiválasztására kizárólag fotó és videó alapján van lehetőség, és személyes látogatásra utána sem! Viszont mindenkit biztosíthatok arról, hogy heti rendszerességgel kap friss fotót és videót a kiválasztott kiscicájáról.

Köszönöm a megértéseteket ! 🙂

További információ a vásárlás menetéről:

Minden macska szerződéssel (melyben 2 év egészségügyi garanciát vállalok genetikai betegségekre), törzskönyvvel, egészségügyi kiskönyvvel, chipelve, oltva, féregtelenítve, igény esetén útlevéllel, kezdő csomaggal kerülhet az új gazdijához.

A kedvenc és a kiállítási minőségű macska KIZÁRÓLAG IVARTALANÍTÁS után költözhet az új otthonába, 16 hetes kora körül.

Kedvenc gazdiknak pár sor...

Ha tőlem szeretnéd az új családtagot és már van másik macskád, kérlek légy felelősségteljes gazdi és a meglévő kedvencedet szűresd le fertőző betegségekre (FIV, FELV, FIP) mielőtt hazaviszed az új kedvencedet tőlem.

Megindoklom az okát. Sokan utcáról vittek haza vagy menhelyről fogadtak örökbe, vagy szaporítótól vásároltak előzőleg macskát, akik nincsenek leszűrve a fentebb felsorolt fertőző de igen veszélyes, halálos betegségekre. A macskád lehet a betegség(ek) hordozója annak ellenére, hogy látszólag egészségesnek tűnik, és sajnos továbbadhatja a többi macskának is akik ez miatt nagy bajba kerülhetnek.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha előzőleg tőlem vásároltál, és utána meglátsz az utcán egy cuki védtelent, vagy egy más által tenyésztett, esetleg szaporított macskát aki nincs leszűrve, és haza szeretnéd vinni. Mindig légy felelősségteljes és gondos gazdi, addig ne engedd őket egymás közelébe, míg az új jövevény nincs leszűrve.

Gondolom megérthető, hogy féltem az általam tenyésztett, szívemhez nőtt és gondosan felnevelt kiscicákat....

Azt szeretném, ha hosszú és boldog, egészséges életet élhetne veled. :)

Az egészségügyi garancia a fertőző betegségekre nem terjed ki. Ennek az okai érthetőek, hiszen cipőn is hazaviheti a gazdi bármelyik betegséget, udvarról behordhatja akár kutya is, kiszökhet a macska és megfertőződhet, kiviheted pórázon sétálni (sajnos sokan ezt teszik, én nagyon ellenzem ezt, pont a betegségek és a balesetek miatt), ezenkívül hazavihet a gazdi új beteg állatot is ami a macskát megfertőzheti. Úgy gondolom, hogy a tenyésztő ezekért nem vonható felelősségre.

A tenyészetem FIV, FELV, FIP, HCM, PKD mentes. Ezekről orvosi dokumentumot kérésre bármikor be tudok mutatni.

Foglalóról...

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő kiscicát, a foglaló megfizetése után fenntartom Őt számodra! Az ár a minőség függvényében változhat, a foglaló összege a vételár 50 % - a.

Tenyésztési célra vásárolt cicák kapcsán néhány információ...

Az árak és a foglaló összege mindig a minőségtől függnek, ezért egyénileg változóak.

Kizárólag olyan tenyésztőnek adok el tenyésztésre macskát, aki már valamelyik egyesületnél regisztrálta a tenyészetét, ill. hasonló tenyésztési elveket vall és követ mint én, akinek fontosabb a minőség a mennyiségnél, és a fajta jövőjének az alakulásáért komoly felelősséget érez!

További információ a megadott elérhetőségeken! :)